Egbert Kuipers, wand- en decoratieschilder
 
decoratieschilder
Kalkverf, Kalei & Krijtverf

Kalkverf & Kalei zijn minerale verven en sluiten perfect aan bij de hedendaagse trend naar meer authenticiteit, aandacht voor ecologische aspecten en minimale belasting voor het milieu. Het dampdoorlatende en ademend karakter zijn kenmerkend voor deze verven.
 
De Kalkverf & Kalei worden aangeboden in een uitgebreid assortiment aan pigmenten.  Afhankelijk van de techniek die men wil uitvoeren wordt er een hoeveelheid water toegevoegd. Het toevoegen van weinig water geeft een spatelmassa waarmee stucco en tadelakt effecten kunnen worden gecreëerd. De Kalei kan na menging met water op een eenvoudige wijze met een blokkwast worden aangebracht. Het aanbrengen van Kalei is als het ware een techniek die het midden houdt tussen schilderen en het aanbrengen van een pleisterlaag.
 
De kleuren zijn levendig, hebben een natuurlijke uitstraling en geven een zachte afwerking. Door het onderling mengen van pigmenten krijgt u de mogelijkheid een eigen kleur te creëren. Onder het kopje “meer informatie” vindt u een aantal inspirerende foto’s, technische informatie en de kleurenkaart en kunt u zien wat er allemaal met Kalkverf & Kalei mogelijk is.

Krijtverf is een natuurlijke watergedragen verf voor muren en houtwerk. Het heeft een super uitstraling door zijn matte weergave.

Trefwoorden: kalkverf, kalei, krijtverf
 

 

 

trompe l ouil

Plafonddecoratie

Materiaalherstel

Kalkverf & Kalei

Diverse voorbeelden

restauratieschilder
 Contact  Home                  door NetTelligence, webdesign & webdevelopment